Forfatterveiledning
Logopeder og andre er velkomne til å skrive for Norsk tidsskrift for logopedi. Logopedtidsskriftet ønsker å presentere fagstoff og debattinnlegg innenfor alle logopediske fagområder. Vitenskapelige artikler blir fagfellevurdert, og tidsskriftet er et anerkjent vitenskapelig tidsskrift på nivå 1. Vi er åpne for ulike faglige standpunkt. Meningsytringene som kommer frem i de ulike innleggene står for forfatterens egen regning – og deles ikke automatisk av redaksjonen. Bidragsytere er ansvarlig for innholdet i deres bidrag. Redaksjonen forbeholder seg retten til å bestemme utgivelsesdato for innlevert manuskript. Papirutgaven av Norsk tidsskrift for logopedi har fire utgaver i året, og innholdet publiseres også på nettsiden.
Tidsskriftet jobber for tiden med å få på plass lisenser.
Frister
1. februar, utgis 1. mars
1. mai, utgis 1. juni
1. september, utgis 1. oktober
1. november, utgis 1. desember
Praktiske og tekniske råd
Vitenskapelige artikler
Vitenskapelige artikler som publiseres i tidsskriftet gjennomgår en redaksjonell vurdering og fagfellevurdering. Fagfelleordningen krever tid og innsats, og det forutsettes derfor at manuskriptet ikke er innsendt til, og vurderes av, andre tidsskrifter samtidig. Artikler som publiseres i Norsk tidsskrift for logopedi vil bli gjort tilgjengelig på nettsiden og i papirutgaven. Vi mottar vitenskapelige artikler løpende.
Vitenskapelige artikler sendes til redaktør på e-post: tidsskriftet@logopedforbundet.no
Forfatterveiledning, vitenskapelige artikler.
1) Norsk tidsskrift for logopedi publiserer vitenskapelige artikler med relevans for det logopediske fagfeltet. Artiklene kan være empiriske artikler, litteraturstudier, teoretiske artikler, metodeartikler eller kasusstudier.
2) Det kan brukes overskrifter på to nivå. Artikkelens overskrifter skal ikke være nummererte. Avsnitt markeres med dobbelt linjeskift uten innrykk. Bruk linjeskift kun ved markering av avsnitt. Ikke bruk bindestrek ved orddeling på slutten av en linje. Arkene pagineres. Artikkelen bør ikke overskride 6000 ord.
3) Referansestilen bør være konsekvent, og gjerne følge prinsippene fra the American Psychology Association (APA) 7th. Referanselisten skal være alfabetisk. Navn på tidsskrifter skal angis i sin helhet. Forfatterne har ansvar for at referansene er korrekte.
4) Tabeller og figurer skal ha tittel, nummer og forklaring/kilde. Merk av i teksten omtrent hvor hver tabell/figur skal stå.
5) Noter skal komme som sluttnoter, og nummereres fortløpende. Antall noter bør holdes nede.
6) Artikkelen skal ha et sammendrag på norsk på maksimalt 100 ord. Den skal også ha et sammendrag på engelsk som ikke skal overstige 150 ord.
7) Fordi artikkelen skal vurderes anonymt av en fagfelle bør ikke forfatterens navn oppgis i teksten.
8) Følgeskriv: En presentasjon av forfatter/ne (gjerne med bilde), faglig bakgrunn, nåværende arbeidssted og epost-adresse legges ved i eget dokument. Den skal være på ca. 20-50 ord. Oppgi også antall ord i artikkelen. Ett eksemplar av bladet kan sendes forfatteren(e) etter publisering. Adressen bladene skal sendes til må derfor oppgis.
Fagfelleprosessen
Når dere har sendt inn en vitenskapelig artikkel til Norsk tidsskrift for logopedi vil redaksjonen gjøre en første vurdering av artikkelen. Dersom de vurderer artikkelen som relevant for tidsskriftet vil en eller to fagfeller gjøre en grundigere vurdering. Basert på vurderingen anbefaler fagfellene om artikkelen bør publiserer i tidsskriftet eller ikke. Dersom de anbefaler publisering vil det ofte være behov for større eller mindre revideringer. Forfatterne sender inn en ny versjon av artikkelen, der de tar hensyn til innvendingene fra fagfellene. De bør også sende med et følgebrev der de beskriver hvilke endringer de har gjort, alternativt også et dokument med "spor endringer".
Fagartikler
Fagartikler gjennomgår ikke fagfellevurdering, men en redaksjonell vurdering. Fagartikler presenterer og drøfter temaer fra logopedien.
1) Artikkelen skrives i Word eller Open Office.
2) Artikkelen innledes med hovedoverskrift. I tillegg til hovedoverskriften kan det brukes overskrifter på to nivå. Artikkelens overskrifter skal ikke være nummererte.
3) Artikkelen skal ha en appetittvekker på ca. 50-70 ord.
4) All litteratur som er brukt i artikkelen skal oppføres som kilde. Kildeliste settes i alfabetisk orden avslutningsvis i artikkelen.
5) Lengden på artikkelen bør ikke overstige ca. 4200 ord.
6) Ikke bruk bindestrek ved orddeling på slutten av en linje. Linjelengden i tidsskriftet er ikke det samme som i ditt dokument.
7) Avsnitt markeres med dobbelt linjeskift uten innrykk. Bruk linjeskift kun ved markering av avsnitt.
8) Artikkelen skal ha en presentasjon av forfatter, med bilde, faglig bakgrunn, nåværende arbeidssted og e-postadresse. Den skal være på ca. 20-50 ord.
9) Bilder og logoer lagres i JPG, TIFF eller EPS i så stor oppløsning som mulig.
10) Alt sendes til redaktør på e-post tidsskriftet@logopedforbundet.no
Ett eksemplar av bladet kan sendes forfatteren(e) etter publisering. Adressen bladene skal sendes til må derfor oppgis.